November/December 2022

Beste ouders en cursisten,

Voor de nieuwe ingeschreven cursisten van de dansafdeling: Welkom bij De Wiele en veel plezier toegewenst bij de cursussen.

De Wielweetjes is een informatie bulletin voor de dansafdeling. Hierin worden belangrijke mededelingen en of informatie met jullie gedeeld.

We hopen dat jullie genoten hebben van de prachtige herfstvakantie week! Vanaf deze week starten alle danslessen weer.

Inhoud:

 • Uniforme kleding
 • Vakantie rooster
 • kijklessen
 • Sinterklaas en Kerst
 • Huishoudelijke mededelingen
 • Film verkoop “Rode Loper”
 • Breakdance en klassiek ballet voor beginners (18+)

Uniforme kleding

Wij hanteren uniforme danskleding  voor alle groepen m.u.v. mini maxi, dans je fit , breakdance en klassiek ballet volwassenen. Deze kunnen gepast en besteld worden via De Wiele, tegen schappelijke inkoop prijzen. Op de website van de Wiele, onder het kopje “algemene informatie”, vind je de bestellijst met prijzen Uniforme danskleding. Voor de cursus Dans je Eigenwijs, dragen de kinderen alleen een uniform balletpakje à € 20.- De kinderen dansen nu nog op sokjes of blote voetjes, dit ter stimulatie van versterking voet spieren. Meer informatie bij de betreffende docent.

Uniforme kleding kan uitsluitend worden betaald middels een betaalverzoek welke verzonden wordt per SMS. Deze wordt verzonden door L.F.M. Meijer-Moers, ( Minouche) en zal altijd de naam van het kind in het betaalverzoek vermelden. Uniforme Kleding wordt alleen meegegeven als de leerling ingeschreven staat bij De Wiele en het betaalverzoek is voldaan.

Vakantierooster
In principe houden we de volgende weken aan; voor sommige groepen geldt een iets aangepast schema. Dit wordt met de ouders/leerlingen apart gecommuniceerd.

Kerstvakantie: 19/12/2022 - 8/1/2023 ( Let op 3 weken!)
Voorjaarsvakantie: 20/2/2023 - 26/2/2023
Meivakantie: 24/04/2023- 07/05/2023

Kijklessen

De laatste les voor de kerstvakantie mogen de ouders komen kijken; tijdens deze les zullen de woensdaggroepen een kleine presentatie geven van wat zij hebben geleerd. Deze les is op woensdag 14 december.

Sinterklaas/Kerst
Op woensdag 23 november en zaterdag 26 november mogen de volgende groepen hun dans/balletschoentje zetten: mini maxi, dans je eigenwijs, kleuterdans en Primary. ( mini maxi en dans je eigenwijs leerlingen mogen een ander schoentje meebrengen)  Zorg dat het schoentje gemerkt is met hun naam, zodat Piet zich niet kan vergissen. Sinterklaas heeft afgesproken dat de andere groepen een kleinigheidje onder kerstboom krijgen van de kerstman/vrouw.

Huishoudelijke mededelingen

 • Eten en drinken
  Drinken tijdens de les is in principe niet toegestaan, tenzij de docent(e) daar een momentje voor neemt (bij langere training of bij warm weer).

  Eten en drinken na de les in de kleedkamer is tevens niet toegestaan, hier kunnen de hal of foyer voor gebruikt worden.
  We willen graag de kleedkamer schoon houden.

 • Voor de les naar toilet
  De leerlingen moeten voor de les naar het toilet zijn geweest; tijdens de les is er geen toezicht op kinderen die naar het toilet gaan en het onderbreekt de les. De docente zal bij de jongste groepen vooraf vragen of iedereen naar het toilet is geweest.
 • Haardracht
  Voor alle groepen geldt dat de leerlingen de haren vast hebben in de les, bij kort haar in ieder geval uit het gezicht.
 • Afmelden
  Mocht uw kind verhinderd zijn voor de les, dan mag u dat doorgeven aan de administratie of rechtstreeks aan de docent(e) via WhatsApp (telefoonnummers vindt u onderaan deze nieuwsbrief).
 • Film opname Rode Loper

De Video opname van onze voorstelling “Rode Loper” is gereed! Deze is geregistreerd door onze leerlinge Evy van de Velden, zij is studente aan de Avans hogeschool voor Communicatie en Multimedia design te ’s-Hertogenbosch.

De Film kan worden gekocht voor € 5.-. Hoe werkt het? Lever zelf een USB stick van minimaal 8 GB( LEEG!!!) voorzien van naam bij de docent. Je krijgt een betaalverzoek van L.F.M. Meijer-Moers ( Minouche), zodra deze is betaald, leveren we de USB stick met de film. De USB stick kan tot 1 december worden ingeleverd, retour van de usb stick is dan in de laatste les vóór de kerstvakantie.

 • Breakdance en Klassiek ballet voor beginners (18+)

Op dinsdag van 17.00-18.00u geeft onze docent Urban; Salman Dirir, Breakdance voor jongens en meisjes in de leeftijd van 9-12 jaar. Kom eens een kijken bij deze enthousiaste en stoere dans groep! Of nog beter: Volg een gratis proefles!

Meer informatie op de website van de Wiele.

Klassiek ballet voor beginners (18+)

Op maandag morgen van 10 tot 11 uur geeft onze docente Geertrui Woltjer een cursus Ballet voor beginners. Er zijn nog plaatsen vrij in deze leuke les met enthousiaste en gemotiveerde dansers.  Dansen is voor elke leeftijd! Ervaring niet nodig!

Contact

Voor vragen over de dans cursussen, proeflessen en uniforme kleding mail: dans@dewiele.nl

Voor administratieve vragen: info@dewielecreatief.nl

Minouche Meijer (stafdocent en coördinator)           06-20397286 

Geertrui Woltjer                                                               06-51910939                                                              

Cindy van Gorp                                                                 06-22176622

Salman Dirir  

Carline Slaats 

Telefonisch contact De Wiele: Ma t/m Vrij 9.00-12.30    040-2855496 

Mochten jullie nog vragen hebben m.b.t deze Wieleweetjes, contact de betreffende docent of mail naar dans@dewiele.nl

Met vrolijke dansgroeten,

Minouche, Geertrui, Cindy, Salman en Carline