Primitief stoken dag

Beeldhouwen
21 maart 2018

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Docent: Thea van Vliet

Workshop Raku en pitfire

Op 13 juni 2020 organiseert de docent Keramiek van De Wiele creatief een Raku en pitfire stookdag. Deze dag biedt je de mogelijkheid om op een bijzondere manier kennis te maken met keramiek, maar ook voor gevorderden is een raku en pitfire gebeuren erg leuk en zeer leerzaam.

Prachtig is het om een blik in de oven te kunnen werpen die bij 1000 graden wordt geopend om je werkstuk eruit te halen en versneld te koelen. Door het enorme temperatuurverschil krijg je een prachtig craquelé en schitterende kleuren.

Pitfire (kuilstook) is een primitieve manier van stoken waarbij het werk in een kuil wordt gestopt, met hout wordt afgedekt en zo wordt gestookt. Zo tekent de vlam prachtige vormen op je werkstuk. Deze tekening wordt versterkt door het polijsten van het werkstuk en bij gebruik van sulfaten.

Een must voor eenieder die geïnteresseerd is in keramiek!!!

De totale workshop bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. De workshop "Kleien voor de primitief stoken dag " . Ter voorbereiding op de stookdag volgt u een workshop van drie lessen bij De Wiele creatief. De kosten voor dit deel zijn €45,- te betalen aan de Wiele creatief. Inschrijven  door op "Inschrijven" te klikken. Door u voor deze workshop in te schrijven meldt u zich automatisch ook aan voor de stookdag!
  2. De stookdag. De stookdag vindt plaats op 13 juni 2020 van 10.00 tot 16.00 uur in Oirschot. Van elke deelnemer worden zeker twee raku werkstukken met een maximale maat van 35 cm x 35 cm  gestookt en 1 pitfire. Bij klein werk kan er meer gestookt worden. Door u voor de workshop "Kleien voor de primitief stoken dag " in te schrijven meldt u zich automatisch ook aan voor de stookdag!

    De kosten voor de stookdag bedragen €65,- die u rechtstreeks aan de docent dient te betalen.  Hiervoor ontvangt u een factuur.
    Men dient een eigen lunchpakketje mee te nemen, drinken en een eigen beker.

Geïnteresseerd?

Meld je aan voor de raku workshop en stookdag  via “Inschrijven”.

Workshop "Kleien voor de primitief stoken dag (voor niet-cursisten)"

Cursuscode: 805

Data: donderdag 4 juni van 9.30 - 12.00 uur en van 13.00 - 15.30 uur en vrijdag 5 juni van 9.30 - 12.00 uur.

Docent: Thea van Vliet

Kosten 45,-- euro voor drie lessen van 2,5 uur, exclusief klei (12,-- euro per pak van 10 kilo).

De kosten voor de stookdag bedragen €65,- die u graag uiterlijk 2 weken voor de stookdag rechtstreeks aan de docent dient te betalen.

Inschrijven

preloader