Beeldhouwen Atelier
16 april 2018
Ballet gevorderd
11 april 2018
Zweerman_S

Docent: Rob Zweerman

Plastisch en ruimtelijk vormgeven

De maandag-avond cursus ‘Ruimtelijk Vormgeven’ is een speelplaats van vorm en materiaal. Je bent niet gebonden aan één materiaal, maar je kunt werken met hout, steen, metaal, kunststof, klei, gips, was, beton - bedenk het en we gaan samen op zoek naar een manier om het te verwezenlijken en tot drie dimensionale collages of werkstukken te komen.
Je krijgt begeleiding in vormgeving en uitvoering.

Binnen deze cursus kun je gedurende de eerste helft van dit cursusjaar ook kiezen voor de speciale thema-cursus TORSO - ontwerp en vervaardiging. Deze bestaat uit 4 blokken waarin het thema Torso wordt uitgewerkt met gebruikmaking van verschillende materialen en technieken. Dit geeft de deelnemer de mogelijkheid te ontdekken wat het beste bij hem/haar past.

TORSO - ontwerp en vervaardiging.

Altijd een keer een mooie torso willen maken, maar niet helemaal zeker hoe je zoiets aanpakt? Met deze cursus krijg je praktische oefeningen om een torso te ontwerpen en vervaardigen.

Je onderzoekt en leert door middel van vier verschillende methodes en technieken om grip te krijgen op ontwerp en vorm.

We beginnen met karton - een materiaal om snel en eenvoudig vorm te onderzoeken en op te bouwen. Daarna werken we in metaaldraad - een uitstekend materiaal om eenvoudig en snel vormonderzoek en houding-studies te doen.

Voorafgaand aan- en tijdens de oefeningen behandelen we praktische thema’s zoals houding, anatomie, beweging, dynamiek en de kunstzinnige thema’s zoals uitstraling, emotie, vorm, abstraheren, etc.

Daarna gaan we werken we in klei - een materiaal dat plastisch alle mogelijkheden heeft om de eerste twee stappen om te zetten in vorm - en wat eindeloos te corrigeren is.

Tenslotte werk je het ontwerp uit in schuim-blokken. Het ontwerp kan afgewerkt worden met een laag flexibele tegellijm - waarna je er jaren plezier van kan hebben in je huis of tuin.

De cursus start dit nieuwe cursusjaar - en heeft een doorlooptijd van twaalf lessen.

Plastisch vormen

Cursuscode: 120
Maandag 19.30-22.00 uur
Start: 9 september 2019
Start 2e deel: 9 december 2019
Laatste les: 16 maart 2020

Aantal lessen: 24 in 2 delen van 12 lessen

Tussentijds instromen is mogelijk. U bent welkom op maandagavond. Het cursusgeld wordt naar rato in rekening gebracht.

Lesgeld: €180,- - €325,-


 

Docent: Rob Zweerman

Inschrijven

Bij het inschrijven kunt u aangeven welke cursus of cursusduur u wilt.

preloader