Keramiek
8 april 2018
Klassiek ballet
11 april 2018
EvaOnstenk

Docent: Eva Onstenk

Een metertje kerst.

We gaan starten met ​een kerst​-verse workshop. Het doel is om gedurende een paar avonden tot de kerst gezellige kerstdecoratie te maken. De 5 workshops vormen samen 1 cursus: van basistechnieken naar een mooie kerstdecoratie.

De cursus is bedoeld voor beginners maar je kan natuurlijk als je ervaring hebt ook meedoen. Je gaat met een mooi stuk naar huis.

Je neemt zelf het basismateriaal mee zoals groenmateriaal, kerstballetjes, binddraad en enkele materialen zoals een piepschuimbasis kan worden gekocht tijdens de avond. Ook de aanschaf van kerstgroen. Dit gaat in overleg. Hierover krijg je een mail. Je kunt ook gedroogd materiaal zelf bijvoorbeeld goud spuiten en glitterend maken.

Het lesprogramma:

14 november: óf een toef van gaas en mos en deze decoreren óf een toef maken op een touw van groenmateriaal zoals, steeneik, pistacheblad, appelblad, conifeer etc. en versieren met natuurlijk materiaal, kan ook decoratiemateriaal zijn.
21 november: Piepschuim vormen bedekken met blad (bladapplicatie) en vullen met decoratie en/of vers materiaal op steekschuim.
28 november: Tuintje Kerst. Een tuintje is een populaire bloemschikmanier om een arrangement te maken. Wil je een stapje verder dan deze in een schaal maken, dan kunnen we ook een strokrans bekleden (wol, vilt, bast, blad) en daarop een oasisring lijmen en zo een tuintje schikken met vers materiaal en decoratie.
12 december en 19 december mag je zelf kiezen wat je gaat maken aan de hand van vier voorbeelden:

  • Een deurkrans met kerstgroen en dan decoreren.
  • Een guirlande op touw met kerstgroen en dan decoreren.
  • Een kerststuk met kerstgroen, eventueel kaarsen op een zelf meegebrachte schaal of pot
  • Een kerstboom op een basis van gestapeld steekschuim met kerstgroen,mos en decoraties.

Alle werkbeschrijvingen krijg je geprint mee,zodat je ook thuis weer iets nieuws kan blijven maken met materialen van ieder seizoen.

Kerstworkshop Bloemschikken
Cursuscode:
Tijdstip:              Woensdag 19.30-22.00 uur
Start:                   14 november 2018
Vervolgdagen: 21 en 28 nov., 12 en 19 dec.

Aantal lessen: 5

Lesgeld: €87,50 (exclus. materiaal)

Docent: Eva Onstenk

 Inschrijven