Filmen …. aan de slag!

Beeldhouwen
21 maart 2018
PierrevdSanden

Docent: Pierre van der Sanden

Als je een aansprekende video wilt maken, dan is dít de cursus voor jou. Tijdens deze cursus leer je de basis over film- en cameratechniek, vormgeving en storytelling waardoor jij onderscheidende video’s kunt maken.

Iedereen heeft wel een smartphone of fototoestel waarmee gefilmd kan worden. Dat gebeurt dan ook massaal. Op dit moment wordt meer dan 500 uur aan videodata per minuut op Youtube geplaatst. 95% wordt nauwelijks bekeken omdat de inhoud niet interessant is, de technische kwaliteit belabberd is en/of de vormgeving niet aansluit bij de doelgroep.

Het is een hands-on cursus met een mix tussen theorie en praktijk. De cursus is voor iedereen, want de opzet is dynamisch en kan altijd individueel aangepast worden n.a.v. de input en/of het niveau van de cursisten. Er is veel ruimte voor trial-and-error aan de hand van kleine opdrachten en uitdagingen. Je krijgt tevens een handig boekje waarin de belangrijkste technische mogelijkheden van een camera staan uitgelegd.

Wat je nodig hebt voor deelname aan de cursus is een moderne smartphone, een fototoestel waar je mee kunt filmen of een videocamera. Om uiteindelijk die onderscheidende film te kunnen maken heb je een computer nodig met software zoals iMovie, Windows Moviemaker, Adobe Premiere, Final Cut Pro of andere editting-software.

Filmen - aan de slag!

Cursuscode13-340
Maandag9.30 – 22.00 uur
Start13 september 2021
Aantal lessen8 lessen
Lesgeld€150,-
DocentPierre van der Sanden-

Inschrijven