Edelsmeden
13 april 2018
Fotografie Basiscursus
24 maart 2018

In navolging van de succesvolle excursie vorig jaar naar het Kröller-Müller Museum onder deskundige begeleiding van Jan Wils organiseren we op zaterdag 6 april 2019 een excursie naar het Middelheim-museum bij Antwerpen.

Het Middelheimmuseum is een beeldenpark van 30 hectare in het deelpark Middelheim van het Nachtegalenpark bij Antwerpen. Het beeldenpark is ontstaan uit de 'Biënnale Middelheim', die vanaf 1951 iedere twee jaar in het park georganiseerd werd. Vandaag bezit het Middelheimmuseum 440 beelden, ca 600 tekeningen en prenten en ongeveer 280 medailles, het resultaat van meer dan een halve eeuw verzamelen en opbouwen. In een bijzondere setting biedt het openluchtmuseum een boeiend overzicht van meer dan honderd jaar beeldende kunst in een groene parkomgeving.

Binnen de uitgebreide collectie kan van een aantal beslist gezegd worden dat ze significant zijn voor de kunstgeschiedenis. Deze topstukken zijn elk op hun manier artistieke hoogtepunten, die een bepaalde stroming of evolutie binnen de beeldhouwkunst illustreren. Ook binnen het oeuvre van de betreffende, internationale kunstenaars zijn ze van niet gering belang. Het museum bevat een rijke collectie moderne en actuele kunst: werk van onder meer Auguste Rodin, Henry Moore, Rik Wouters, Juan Muňoz, Panamarenko, Chris Burden, Dan Graham… geeft een uniek overzicht van meer dan honderd jaar beeldende kunst.

Klik voor meer informatie op de volgende link: https://www.middelheimmuseum.be/nl/content/topstukken

Nadere gegevens over de organisatie van deze interessante excursie :
- Inschrijven via deze website.
- Verzamelen om 10:30 uur op het parkeerterrein van Middelheim.
- We gaan om 10:45 naar binnen.

Excursie Middelheimmuseum bij Antwerpen

Tijdstip: Zaterdag 6 april 2019

Kosten: € 7,50 per persoon voor de begeleiding.

Overige kosten voor eigen rekening: gratis entrée, eigen vervoer, eigen catering

Verzamelen om 10:30 uur op het parkeerterrein van Middelheim.
We gaan om 10:45 naar binnen.

Begeleider/gids: Jan Wils

Inschrijven