Dancemix (6-8 jaar) en (9-12 jaar)
12 april 2018
Draaiworkshop
11 maart 2019
Docent Lint Tamara van 300x400

Docent: Tamara van Lint

In de cursus Dans-je-Zen worden elementen uit dans, yoga en zen gecombineerd.
Het gaat in deze cursus niet zozeer om het streven naar technische perfectie, maar om het met je volle aandacht te kunnen zijn bij wat je doet: Adem en dans in het hier en nu.

De les start met een actieve, dynamische warming-up op muziek met bewegingen uit de yoga. De beenspieren en buikspieren worden flink aan het werk gezet. Tijdens de choreo leer je een dansstuk waarin we extra veel nadruk leggen op het met volle aandacht uitvoeren van de bewegingen. We dansen door de hele zaal! 

Belangrijk bij zen is de beheersing je aandacht volledig te kunnen richten op één handeling. Om dit concentratievermogen te vergroten voeren we ook bewegingen in een repetitieve serie uit. Vanuit de snelle actie van de dans, gaan we vloeiend over in een vertraging, bijv. een loopmeditatie. Op het einde kom je tijdens een diepe ontspanning op de mat tot rust bij helende mantraklanken. Ga daarna ontspannen en met een helder hoofd de avond in: een heerlijke 'break in je week'!     

Ervaring in dans/yoga heeft de voorkeur, maar is geen vereiste. Het tempo van deze les verschuift van snel en dynamisch naar rustgevend en meditatief. Yogamatjes en dekentjes zijn aanwezig. Neem een trui/vest mee voor de ontspanning. 

Door dans en meditatie vergroot je je levensgeluk: wees welkom dit zelf te ervaren! 

Dans-je-Zen combi yoga en dans

Cursuscode: 242
Woensdag 19.15-20.45 uur
Start: 4 september 2019

Aantal lessen: 32 lessen in 2 delen van 16 lessen.

Lesgeld: € 170,- / € 310,-

Docent: Tamara van Lint

Inschrijven

(Bij het inschrijven kunt u aangeven welke cursus u wilt.)