Ballet Basics
7 april 2018
Tekenen/schilderen Atelier
29 maart 2018
Docent Huibert van der Meer 500x500

Docent: Huibert van der Meer

Nu u als fotograaf de beginnerscursus heeft gedaan, u de basis onder de knie heeft en tal van technieken geen probleem meer voor u vormen, gaan we kijken hoe deze specifieke technieken kunnen worden toegepast om tot nog creatievere eindresultaten te komen. Soms betekent dat ook dat je de techniek juist weer moet loslaten. Maar je kunt techniek pas loslaten als je hem ook beheerst.

We gaan leren kijken naar elkaars beelden en elke les deze in alle openheid en objectiviteit bespreken. Door beelden van anderen te bestuderen en te bespreken, leren we ook kritischer naar ons eigen werk te kijken. Het is de bedoeling dat we van elkaar leren en elkaar naar een hoger niveau kunnen tillen. Fotografie is geen wedstrijd. Houd die gedachte vast.

Onderwerpen die aan de orde komen:
Communicatie met model, compositie, zwart-wit fotografie, the rule of thirds, de associatie theorie, kleuren, het aanwezige licht, techniek van het aansnijden, reportage fotografie, seriewerk, tekst in beeld vertalen, conceptueel denken, beeldrijm en meer...

Elke les kent een pittige eindopdracht. Deze wordt in de daaropvolgende les kritisch door eenieder beschouwd.

We werken in et eerste jaar toe naar een gezamenlijke expositie in het gebouw. Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen we ook gezamenlijk een onderwerp voor deze expo kiezen.

Natuurlijk is het de bedoeling dat een aspect (of meerdere aspecten) van de behandelde theorie van de cursus in deze eindopdracht te herkennen is. Hopelijk kunnen we anderen voor de cursus enthousiasmeren.

Volg onderstaande link voor een digitale brochure over het lesaanbod voor deze fotografie cursussen met het volledige lesprogramma.

https://drive.google.com/file/d/0B6cfk0wocxPHNGRDTVNRUDFRQ3M/view?usp=sharing

Creatiever fotograferen voor gevorderden - deel 1
Cursuscode: 320 Inschrijven
Donderdag 19.30 - 22.00 uur (1x per 2 weken)
Start: 13 september 2018

Creatiever fotograferen voor gevorderden - deel 2
Cursuscode: 321  Inschrijven
Donderdag 19.30-22.00 uur (1x per 2 weken)
Start: 20 september 2018

Aantal lessen: 18 lessen

Lesgeld: €325,- / € 180,- (halfjaar)

Docent: Huibert van der Meer

(Bij het inschrijven kunt u aangeven welke cursusduur u wilt.)