Mooniq Priem wint Ned. Portretprijs

Jan Wils uitgezwaaid
1 september 2019
Nieuwe workshops!!!
15 november 2019

Mooniq Priem wint Ned. Portretprijs

Mooniq Priem winnaar Nederlandse Portretprijs 2019

Scott Bartner en Mooniq Priem zijn de winnaars van de Nederlandse Portretprijs 2019. Voor deze tweede editie bekeek een jury van kunstkenners 1.254 inzendingen die hadden gereageerd op een open oproep. De juryleden kregen geen informatie over de makers. Zij kozen een olieverfschilderij van Bartner en een geboetseerd portret van Priem. De Nederlandse Portretprijs wordt tweejaarlijks uitgereikt door een gelijknamige stichting die hoopt op meer erkenning voor hedendaagse portretkunstenaars. 

Priem ging met de prijs aan de haal in de categorie driedimensionaal. De Eindhovense beeldhouwster, gespecialiseerd in boetseren, kreeg de prijs voor haar beeld “Japans meisje” of  “Little Ichiko”

,,Spectaculair door gebrek aan spektakel. Nukkig en tegelijk kwetsbaar en onzeker’’ en ,,Aquarelleren in 3D. Een kleine tijdbom vol power; briljant en trefzeker’’, aldus het juryrapport. 

De 50 genomineerden van De Nederlandse Portretprijs 2019 zijn tot en met 17 november te zien in de expositie Het Portret in Slot Zeist.

Het Jaar van Rembrandt in het Rijksmuseum

Meer dan 8,000 mensen uit 95 landen lieten zich inspireren door Rembrandt en reageerden op een open oproep van het Rijksmuseum een zelfgemaakt kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt in te sturen. Een selectie van 575 werken gemaakt door 693 mensen is te zien in een grootse zomertentoonstelling.

Eind juni ontving Mooniq Priem, onze docent Portretboetseren, het volgende goede nieuws:
“Gefeliciteerd! We zijn verheugd je te kunnen melden dat de jury jouw kunstwerk heeft geselecteerd voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt! Jouw kunstwerk is van 15 juli t/m 15 september 2019 te zien in het Rijksmuseum!”

Druk op onderstaande link voor een video-impressie van haar inzending: