Lezing + film: Marmer, over schoonheid en strijd

Zomerworkshops Keramiek
15 maart 2019
Eindejaars-tentoonstelling 2019
18 maart 2019
Lezing + film: Marmer, over schoonheid en strijd

Marmer, over schoonheid en strijd

Op de grens van Toscane, in de uitlopers van de Apuaanse Alpen,  ligt het gebied waar het wereldberoemde witte Italiaanse  marmer gewonnen wordt. Caroline Teesing trok er als jonge vrouw naar toe om er haar weg als beeldhouwer te vinden. Ze verteld over dit fascinerende gebied, “haar Italie”, over de betoverende schoonheid van dit materiaal,  haar werk en het harde leven in dit gebied.

Caroline Teesing is beeldhouwer. Zij woont en werkt in Eindhoven . Zij is tevens als docent beeldhouwen werkzaam o.a. bij De Wiele en bij de zomeracademie Campo dell’Altissimo in Italië.

Aansluitend zal de documentaire Marmor, Stein des Lichts vertoond worden, in 2005 in opdracht van Arte gemaakt door Katrin Pfister en Eberhard Ruhle. Duur bijna 60 minuten.

De lezing vindt plaats op dinsdagavond 16 april 2019 in de theaterzaal van Centrum Hofdael te Geldrop; aanvang 19.30 uur.

U kunt uw toegangsbewijs op de avond zelf kopen bij de ingang van de theaterzaal. Toegangskaarten reserveren kan bij Centrum Hofdael (per telefoon 040-2869119 of door een mail te sturen naar info@hofdael.nl).

Lezing door Caroline Teesing op 16 april 2019, aanvang 19:30 uur