Keramiek stoken in Gambia

Nieuwe cursus: Modeltekenen carrousel
17 september 2018
Dansvoorstelling “DeToverlantaarn”
20 oktober 2018

Keramiek stoken in Gambia

 

Keramiek stoken op Afrikaanse wijze in Gambia

15 dagen beelden maken onder leiding van een ervaren docente van 4 januari- 18  januari 2019

In Gambia geeft de natuur westerlingen nieuwe inspiratie met onbekende materialen. Tijdens de cursus ‘Keramiek stoken op Afrikaanse wijze’ leert beeldend kunstenaar Thea van Vliet je kijken en combineren en je fantasie uit te drukken in vorm. Je vertoeft twee weken in een andere cultuur en laat je inspireren door de Gambiaanse bevolking en hun technieken.

We werken met de materialen die voorhanden zijn. Zo starten we de week met het zelf klei halen uit de rivier, waar we mee aan het werk gaan. Tijdens het droogproces bouwen we gezamenlijk 1 of meerdere ovens waarin we ons werk stoken met hardhout.
Naast het werken met klei is er de mogelijkheid om hardhout te bewerken, sculpturen te maken door met palmbladeren te vlechten of beelden te maken in de zandblokken waarmee men huizen bouwt. Waar mogelijk werken we samen met Afrikaanse vaklieden. De docente sluit zoveel mogelijk aan bij ieders ervaring en aspiratie. Het resultaat kan worden meegenomen naar Nederland, mits niet al te groot.

Vanuit de rust van de lodge is het heerlijk om de mensen uit het dorp Berending te leren kennen. Tijdens de reis maken we naast enkele excursies en het bijwonen van optredens natuurlijk ook kennis met de Gambiaanse kunst en cultuur.

SOFORAL biedt je deze begeleide reis aan op basis van volpension. Ver weg van het massa toerisme verblijven we op drie locaties in het Zuidwesten van Gambia. Ze zijn op Afrikaanse leest geschoeid, eenvoudig en hygiënisch. We reizen in een Afrikaanse bus en staan zoveel mogelijk in direct contact met de natuur en de lokale bevolking. Mede om die reden beperken we het reisgezelschap tot maximaal 10 deelnemers.
Reisdata: 4 januari- 18 januari 2019 (onder voorbehoud van de vluchten.)
Reisgezelschap: Minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers (Bij minder dan 6 deelnemers bieden wij je desgewenst een alternatief aan.)

Docenten: Thea van Vliet / www.theavanvliet.nl

Reisbegeleiding: Reis coördinatie Wim van Heeswijk en Afrikaanse gids

Prijs: € 1.195 voor de reis met lessen op basis van volpension excl. € 500 voor het vliegticket
(indicatief; zelf te boeken via Travelpoort Gambia bij Corendon Vliegvakanties of bij Arkefly)

Meld je aan voor een vrijblijvende  informatie 0651469909 of info@theavanvliet.nl