Wanneer en hoe gaat De Wiele creatief weer open?
22 maart 2021

Hofdael Open 2021

Tijdens deze middag presenteren alle huurders en organisaties binnen Centrum Hofdael zich middels workshops en optredens. Ook geven verschillende organisaties een toelichting op alle cursussen die in het najaar van start gaan. Kortom: een gezellige middag voor jong en oud.

Ook de deuren van De Wiele staan voor je open, loop tijdens deze open dag vrijblijvend gezellig even binnen en kom kennis maken met het monumentale gebouw, ontmoet onze enthousiaste docenten & doe mee aan de verschillende workshops.

Programma opendag 
Hier onder vindt je het programma voor de open dag van De Wiele.

Keramiek Workshops & Expositie

In ons fantastische keramiek lokaal kan je meedoen met twee workshops: Keramiek & Kintsugi. Tijdens de workshop keramiek kan je je handen heerlijk in de klei steken en maken wat er in je op komt. En een uurtje later (na een top demonstratie met de draaischijf) kan je meedoen met de volgende workshop: Kintsugi. Hiervoor mag je een kapot stuk servies meenemen om volgens een oeroude Japanse methode zeer stijlvol weer aan elkaar te plakken. Het oude wordt weer nieuw!

13.00 - 14.00u - Workshop Keramiek
14.15 - 14.45u - Demonstratie draaischijf
15.00 - 16.00 - Workshop Kintsugi


Workshop Fotografie

Mini workshop portret fotografie. Neem je eigen camera mee en maak foto's van elkaar onder leiding van een kundig docent. Kom vrijblijvend binnen lopen en laat je portret maken of maak ze zelf. Belichting, stukje techniek en vooral even kennis maken met het lokaal en de faciliteiten.

15.15 - 16.00u - Fotografielokaal De Wiele

Breakdance voor kinderen

Kom lekker dansen! In de kleine zaal van Hofdael wordt door onze nieuwe dans docent Resa een super relaxte breakdance workshop gegeven, waar je even heerlijk kan komen flowen!

13.15 - 14.00u - Kleine zaal Hofdael

Demonstratie Bloemschikken

Eva Onstenk gaat weer toveren met bloemen, planten en allerlei accessoires. Laat je inspireren door haar kunsten en ontdek een wereld waarin je met groen en veel kleur een prachtig object kan maken.

13.30 - 14.00u - De Wiele


Demonstratie Portretschilderen

Op de bovenste verdieping, in het zolder atelier van De Wiele, kan je komen kijken hoe een portret schilderij tot stand komt. Er wordt live geschilderd en als je wilt kan je zelf model zijn! Wees er op tijd bij...

13.00 - 16.00u - Schilderlokaal De Wiele


Expositie & Prijsuitreiking fotowedstrijd

Op de gangen van De Wiele zal deze dag de expositie zijn van de beste beelden die gemaakt zijn voor de fotowedstrijd '50'. En van deze beste beelden is er per categorie een top 3 gemaakt en die zullen deze dag hun prijzen in ontvangst komen nemen.

13.00 - 16.00u - Expositie Fotowedstrijd
14.00u - Prijsuitreiking


Onthulling Beeld 50 jarig Jubileum
(Komt helaas te vervallen, omdat Jan er zelf niet bij kan zijn.)

Tijdens deze dag wordt het beeld onthuld wat gemaakt is door Jan Wils ter ere van het 50-jarig jubileum van De Wiele.

15.00u - Danszaal De Wiele

Het programma is van 13.00 tot 16.00 uur
De horeca van Hofdael is tot 17.00 uur open