Voorjaars-vakantie
17 februari 2019
Zomerworkshops Keramiek
15 maart 2019

Fotowedstrijd 2019

 
 

Wie maakte in 2019 de beste foto?

De moge­lijkheid om foto’s in te sturen is op 1 juli 2019 beëindigd. Tien weken lang hebben fotografen hun beste foto's toegestuurd. Een prach­tige basis voor een inspirerende ex­positie.

De Publieksprijs is in 2019 gegaan naar fotograaf Jan van de Waterbeemd.

Onder leiding van juryvoorzitter Huibert van der Meer zijn deze 10 foto’s per thema beoordeeld op 7 criteria, te weten: Originaliteit, Techniek, Compositie, Esthetiek, Verkoopbaarheid, Gevoel, Eerste indruk.

Deze beoordeling heeft geleid tot het nomineren van de beste foto’s per thema van de Fotowedstrijd 2019. De genomineerde foto’s per thema zijn gemaakt door de volgende fotografen:

Thema: Gebouw en architectuur:

  • Nico Kemper, Frans Nooijens, Eva Habets (2x), Mirian Sweegers

Thema: Natuur en water

  • Mirian Sweegers, Amanda Blom, Dianne van der Velde, Eva Habets, Elly van de Heuvel

Thema: Straatfotografie

  • Joep Berkelaar, Lenie Huibers, Jan Huibers, Nico Kemper, Eva Habets

Tijdens de open dag van De Wiele creatief op zondag 7 september 2019 zijn de prijzen 2019 uitgereikt door wethouder Rob van Otterdijk. Dit in samenspel met juryvoorzitter Huibert van der Meer.

Dit jaar is een speciale prijs uitgereikt voor de beste foto die "niet" aan de jurycriteria 2019 voldeed. Deze extra prijs werd ter beschikking gesteld door Foto van de Kerkhof uit Helmond en is uitgereikt aan fotograaf Mirian Sweegers.

Ga naar de winnaars en de bijbehorende juryrapportenJuryrapport De Wiele Fotowedstrijd 2019