Expositie schilder groep Lex Grote

Onze groep bestaat uit 8 personen. De meesten van ons schilderen al een tijdje. De een is ervaren en de ander is nog een beginner. We hebben verschillende ideeën over wat we schilderen. Soms werken we gezamenlijk aan een thema. Maar voorop staat dat iedereen zichzelf kan zijn en de eigen creativiteit kwijt kan in de les. Lex voelt dat goed aan.

Aanvankelijk werkten we in een atelier in Heeze. Op een gegeven moment moesten we op zoek naar een nieuwe groep, maar vooral naar een nieuwe locatie en docent. Bij de Wiele vonden we alles onder één dak.

We werken met acryl, laag op laag. Werken met rolletjes, kwasten, houtskool, paletmes, vingers en schuurpapier. Het is een spel van werken, doorgaan en weer afstand houden. We werken daarbij van licht naar donker. De keuze voor een goede ondergrond is mede bepalend voor het eindresultaat.

Tijdens ons werk laten we ons leiden en inspireren door muziek. Een goed gekozen rustmomentje met een bakje koffie of thee (met een koekje erbij) helpt perfect.
We hebben voor deze tentoonstelling het thema natuur gekozen, omdat we vanuit deze keuze allemaal een bijdrage kunnen leveren. Dieren, bloemen, landschap en abstract.
Schildersgroep 'donderdagochtend'.

Expositie 

Van 14-04 tot 08-06-2022
Ma, di, do & vr van 10.00 - 13.00u

Entree gratis

Te zien op de begane grond van de Wiele
Molenstraat 19, Geldrop