Eindejaars-tentoonstelling 2019

Lezing + film: Marmer, over schoonheid en strijd
16 maart 2019
Geslaagde leerlingen RAD
19 augustus 2019

Eindejaars-tentoonstelling 2019

 
 

Op zondag 14 april a.s. om 14.00 uur openen we de EINDEJAARS EXPOSITIE 2019 van De Wiele creatief in ons gebouw. Deze middag staat in het teken van de vele mooie en interessante werken die er gemaakt zijn door onze cursisten. We praten bij met een glaasje samen met de cursisten, docenten, medewerkers en andere belangstellenden.

De tentoonstelling is gedurende de hele week te zien en valt samen met een thema week die in de week van 14 tot 20 april in Centrum Hofdael wordt georganiseerd. Het thema is Italië.

De Wiele creatief draagt op meerdere manieren bij aan deze Thema-week.

Lezing Beeldhouwen in Carrara

  • Beeldhouwdocente van De Wiele creatief Caroline Teesing geeft op dinsdagavond 16 april een presentatie in de Theaterzaal van Centrum Hofdael over Beeldhouwen in Carrara. 
  • Aansluitend op dinsdagavond zal de documentaire Marmor, Stein des Lichts vertoond worden, in 2005 in opdracht van Arte gemaakt door Katrin Pfister en Eberhard Ruhle. Het geheel wordt aangevuld met beelden en Italiaanse Barrista-koffie.

Open huis bij De Wiele creatief

  • Je kunt woensdag 17 april De Wiele bezoeken van 19.00 tot 22.00 uur en allerlei activiteiten mee beleven die in het gebouw van De Wiele plaatsvinden. Docenten en cursisten zijn in het gebouw aan de slag met hun veelsoortige disciplines. Alle gelegenheid om kennis te maken met het aanbod van De Wiele creatief.
  • Op woensdag 17 april staat vanaf 19.00 uur een plenaire ontvangst in de Theaterzaal van Centrum Hofdael gepland die wordt gevolgd door een “tour” met kleinere groepen door het gebouw en langs alle activiteiten die daar plaatsvinden.
  • In dat kader werken onze docenten Mooniq Priem, Jan Ploegmakers en Lex Grote in de theaterzaal ieder op hun eigen wijze met modellen het thema portret ter plekke uit.
  • Er zijn activiteiten in het hele gebouw. Men kan bij De Wiele creatief o.a. binnenlopen in het beeldhouwlokaal, het keramieklokaal, bij tekenen en schilderen en bij dans alwaar men cursisten en docenten aan het werk kan zien. 
  • Toeschouwers kunnen ook de kunstenaars bevragen als ze daar behoefte aan hebben en zich inschrijven voor een cursus als ze het zelf ook zouden willen leren.
  • Men kan ook wijn proeven en Italiaans koken bij de Volksuniversiteit.

Op donderdag zijn er muziekuitvoeringen van het KunstKwartier en is er op vrijdag een Italiaanse film. Kortom er is zowel bij De Wiele creatief als bij Centrum Hofdael veel te doen die week.

We hopen dat we op deze manier kunnen bereiken dat gedurende deze week veel mensen Centrum Hofdael en De Wiele creatief komen bezoeken. Noteer het vast in uw agenda.