De Wiele creatief, hét instituut in Geldrop Mierlo en omstreken voor kunsteducatie en artistieke ontwikkeling, organiseert in haar jubileumjaar een fotowedstrijd. Er is gekozen voor drie verschillende thema's, te weten GOUD, VIJFTIG en CREATIEF.

Er zijn drie vakjury-prijzen in elke categorie, een vakjury-prijs voor jongeren tot en met 18 jaar in elke categorie en een overall publieksprijs.

Als je een stem wilt uitbrengen op een foto, klik dan op de Button Facebook om naar Facebook te gaan. De foto met de meeste stemmen wilt de Publieksprijs.

Omschrijvingen per categorie

De Wiele: GOUD

Het thema GOUD biedt tal van mogelijkheden om ons fotografisch te verrassen.

Sta vroeg op voor een goudkleurige zonsopgang of ondergang. Fotograaf Toon Vogels (Digifoto). Ga de natuur in en maak een natuuropname waar gouden tinten in vervat zijn.

Misschien een straatfoto van een flitsende reclame in ’n verrassend straatbeeld. Of een goud getinte foto van een Zonnebloem met bewerkingen als ware het een Van Gogh. Fotograaf Rien Lammers (Fotowerkgroep De Wiele).

Alles kan met Goud als sleutelwoord !

De Wiele: VIJFTIG

Het vastleggen van vijftig kan ook weer op veel manieren. Door in deze categorie deel te nemen kun je fotograferend terug gaan in de tijd. Ook kan het getal 50 een inspiratie zijn. Is de foto van Wasserij Hollandia in de Sluisstraat (jaren 50)  je bron van inspiratie?

Fotograaf Willem van de Poll (foto rechts, foto Nationaal Archief) overleed in 1970, het jaar dat De Wiele creatief ontstond. Is hij de inspiratie voor je topfoto? Of neem je foto's van top fotografen zoals Ed van der Elsken en William Klein als inspiratiebron?

Misschien een portretfoto of straatfotografie met een link naar vijftig of ......  Vul maar in!

Zoek de randen op van dit thema / deze categorie met Vijftig als sleutelwoord

De Wiele: CREATIEF

Binnen dit thema zijn we op zoek naar creatieve foto’s, samengestelde foto’s of fotobewerkingen die ons doen verwonderen. In deze categorie worden geen grenzen gesteld.

Hiernaast rechts zie je de foto met als titel "IJdel". Een selfie genomen in New York en samengestelde foto vormgegeven door fotograaf Jacques Splint (Fotowerkgroep De Wiele). Het zijn vier foto's die tezamen een beeld vormen.

Hiernaast links een creatieve weergave van een appel, licht en tule gemaakt door fotograaf Margot Klaren (Fotowerkgroep De Wiele).

Ga dus Creatief helemaal los en verras ons !!

Ga naar Facebook om te stemmen op je favoriete foto's