De Wiele 50 fotowedstrijd

Wie maakte in 2020 - 2021 de beste jubileumfoto's ?

De prijsuitreiking
COVID-19 heeft het onmogelijk gemaakt om de prijsuitreiking van de “De Wiele 50 Fotowedstrijd” in maart 2021 te laten plaatsvinden ! Reden voor de organisatie van de Fotowedstrijd om de prijsuitreiking uit te stellen.

Een zekere datum vaststellen is op dit moment nog niet uitvoerbaar. Vooralsnog zetten we in op juni 2021 maar meer waarschijnlijk wordt het zondag 5 september 2021. E.e.a. gelijktijdig met de Open Dag 2021 en het begin van het nieuwe cursusjaar.

De fotowedstrijd
Op 1 september 2020 startte het 50ste cursusjaar van Stichting De Wiele creatief. Een jaar waar diverse jubileum evenementen waren voorzien. De Jubileum Fotowedstrijd is tot op vandaag het enige evenement dat door is kunnen gaan. Als een kaartenhuis is het Jubileumprogramma 2020-2021 in elkaar gevallen.

Iedere (amateur)fotograaf in en rond Geldrop-Mierlo is in de gelegenheid gesteld om zijn of haar mooiste foto's per thema / categorie (Goud, Vijftig en Creatief) in te zenden. Ruim 250 foto's zijn ingezonden.

De vierkoppige jury heeft een eerste selectie gemaakt van de beste 10 foto's per thema / categorie. Twee keer eindigden twee foto's gelijk waardoor er totaal 32 foto's (10-11 foto's per thema / categorie) zijn voorgeselecteerd. Aan het einde van deze toelichting tref je een tabel aan met deze 32 geselecteerde foto's (de voorselectie).

Deze voorselectie van 32 foto's zijn vervolgens gedetailleerd beoordeeld op zes criteria, te weten:

  • Originaliteit
  • Concept
  • Compositie
  • Esthetiek
  • Authenticiteit
  • Techniek

Uit deze 32 foto's worden uiteindelijk 18 foto's genomineerd (6 per categorie / thema) die meedoen om de prijzen.

Circa 1 maand voor de prijsuitreiking worden de nominaties gepubliceerd in Middenstandsbelangen, website en Facebookpagina en per mail bekend gemaakt aan alle inzenders. Alle genomineerde foto's worden in september oktober 2021 zes weken lang geëxposeerd in het monumentale gebouw van De Wiele creatief. Tijdens de prijsuitreiking ontvangen de beste drie foto’s per categorie een deskundig juryrapport.

De prijzen worden uitgereikt door wethouder Rob van Otterdijk en de juryvoorzitter in het Beeldhouwlokaal van De Wiele creatief, Molenstraat 19 Geldrop.

Op Facebook was het mogelijk foto's te kiezen/liken die je de mooiste, duidelijkste of indrukwekkendste vond. De inzending van Ivon Breusers heeft de meeste likes ontvangen en met de meeste “likes” de Publieksprijs gewonnen.

De 11 jarige Bas Janssen uit Heeze is de winnaar van de Jongerenprijs. Hij maakte een foto van een paddenstoel met de naam "Plooirokje". Met maar liefst 50 plooien deed Bas mee in de categorie VIJFTIG.

Deze winnende foto's van Bas en Ivon tref je hieronder (midden en links) aan, samen met de voorselectie van de 32 foto's (rechts).