Fotowedstrijd “De Wiele 50”

Wie maakte in 2020 - 2021 de beste jubileumfoto's ?

De prijsuitreiking

COVID-19 heeft het onmogelijk gemaakt om de prijsuitreiking van de “De Wiele 50 Fotowedstrijd” in maart 2021 te laten plaatsvinden !

Reden om de prijsuitreiking te verplaatsen naar de Open Dag van De Wiele creatief op zondag 5 september 2021, aanvang 14.00 uur.  U bent van harte welkom !

De fotowedstrijd
Op 1 september 2020 startte het 50ste cursusjaar van Stichting De Wiele creatief.

Iedere (amateur)fotograaf in en rond Geldrop-Mierlo is in de gelegenheid gesteld om zijn of haar mooiste foto's per thema / categorie (Goud, Vijftig en Creatief) in te zenden. Ruim 250 foto's zijn ingezonden.

De vierkoppige jury heeft een definitieve selectie gemaakt van de beste zes foto's per thema / categorie. Alle foto's zijn gedetailleerd beoordeeld op zes criteria, te weten:

  • Originaliteit
  • Concept
  • Compositie
  • Esthetiek
  • Authenticiteit
  • Techniek

Circa 1 maand voor de prijsuitreiking worden de nominaties gepubliceerd in Middenstandsbelangen, website en Facebookpagina en per mail bekend gemaakt aan alle inzenders.

Alle genomineerde foto's worden in september oktober 2021 zes weken lang geëxposeerd in het monumentale gebouw van De Wiele creatief. Tijdens de prijsuitreiking ontvangen de beste drie foto’s per categorie een deskundig juryrapport.

De prijzen worden uitgereikt door wethouder Rob van Otterdijk in het Beeldhouwlokaal van De Wiele creatief, Molenstraat 19, Geldrop.

Op Facebook was het mogelijk foto's te kiezen/liken die je de mooiste, duidelijkste of indrukwekkendste vond. De inzending van Ivon Breusers heeft de meeste likes ontvangen en met de meeste “likes” de Publieksprijs gewonnen.

De 11 jarige Bas Janssen uit Heeze is de winnaar van de Jongerenprijs. Hij maakte een foto van een paddenstoel met de naam "Plooirokje". Met maar liefst 50 plooien deed Bas mee in de categorie VIJFTIG.

Deze winnende foto's van Ivon en Bas tref je hieronder aan.