Welkom op onze nieuwe website!
2 mei 2018
Workshops tijdens Textielmarkt
10 mei 2018
Toon alles

De Dromenvanger gedanst!

Zondag 8 april. 5 voor half 2. “Juf, zit mijn knot goed?”.  “Jahoor, je haar zit prachtig. Je moet wel nog even je veters netjes wegstoppen in je balletschoentjes.”

Maandenlange voorbereiding door de afdeling dans onder algehele leiding van Minouche Meijer-Moers: zomer 2017 het scenario bedacht en geschreven, begroting opgesteld, het docententeam ontwierp de choreografieën, de leerlingen oefenden wekelijks hun dansen, terwijl ondertussen de kostuumcommissie alsmede vele andere betrokken volwassen danscursisten druk bezig waren danskostuums en attributen te ontwerpen, verstellen, op maat maken.

In de avonduren en weekenden werden de draaiboeken opgesteld, posters ontworpen, foto- en cameramensen ingeschakeld, techniek van de muziek geregeld, nieuwsbrieven voor de ouders geschreven, theaterschmink gekocht, toi toi toitjes geregeld.

Extra repetities met álle kindercursisten dans in de danszaal van De Wiele creatief, met hulp van vele hulpouders. Zelfs buiten op het terras aan de Dommel hebben kinderen gedanst voor de projectie-opname!

En 8 april was het dan zover…

Jongens en meisjes in de leeftijd 3 tot 33 jaar konden hun danskunsten laten zien op het podium in Hofdael.

Ruim 60 leerlingen en helpers back-stage. Kinderen worden geschminkt. Kostuums aangetrokken. Spieren gerekt, dansvoeten opgewarmd. Voor sommige kinderen hun eerste podium ervaring.

Een danstheater voorstelling met een vlot en afwisselend verhaal: van puur klassiek ballet tot dancemix, van kleuterdans tot modern gevorderd, van charactèredans tot de theaterrollen van de uil en de stoere wachter. Twee voorstellingen: uitverkocht. Om half 3 en half 5 klinkt luid applaus in de zaal vol trotse ouders, familie, vriendjes en vriendinnetjes. De Dromenvanger is geslaagd!!

Op naar de volgende grote voorstelling! Over een jaar of twee.. Maar nu eerst lekker ontspannen: in onze eigen mooie danszaal in De Wiele Creatief samen de zomer indansen!

Tekst: Tamara van Lint, 27-4-2018
Fotografie: Toon Vogels