Over De Wiele creatief

De Wiele creatief is al vijftig jaar een veelzijdig creativiteits-centrum in Geldrop-Mierlo.

In de huidige turbulente tijd zijn culturele instellingen broodnodig om het menselijke en sociale aspect te voeden. Als tegenwicht voor ons vaak drukke bestaan kunnen we, door ons bezig te houden met creatieve en culturele zaken, hiervoor een tegenwicht vinden en beter in balans blijven.

Wij realiseren ons dat als creativiteitscentrum terdege en hechten dan ook veel belang aan sfeer, vrijheid en veiligheid gecombineerd met menselijk contact. In een dergelijke omgeving voelt men zich prettig en kan zich overgeven aan zichzelf. Jezelf kunnen zijn. Leren van elkaar en een andere kijk krijgen op de wereld om je heen. Daar draait het om bij de Wiele. Onze docenten, zelf allen actief kunstenaar, nodigen je hiervoor uit.

Ons cursusaanbod is breed, laagdrempelig en voor alle leeftijden. Bij ons kun je cursussen volgen in verschillende disciplines zoals dans, beeldende kunst en fotografie.

Ook bieden we naast ons basispakket regelmatig workshops en korte cursussen aan en verzorgen wij op aanvraag activiteiten voor bedrijven.

  • Meer dan 60 cursussen, workshops en andere evenementen.
  • Cursussen totaal of in delen te volgen.
  • Geschoolde docenten die ook praktiserend kunstenaar zijn.
  • Cursussen voor alle leeftijden.
  • Prachtige faciliteiten.

Hoe we zijn begonnen?

De Wiele creatief is opgericht in 1970 en dus al meer dan vijftig jaar actief.