De Wiele creatief

De Wiele creatief is al bijna vijftig jaar een veelzijdig creativiteitscentrum in Geldrop-Mierlo en omstreken. Ons cursusaanbod is breed, laagdrempelig en voor alle leeftijden.


AdministratieAgendaonze organisatie

Over Creativiteitscentrum De Wiele

De Wiele creatief is al bijna vijftig jaar een veelzijdig creativiteits-centrum in Geldrop-Mierlo.

In de huidige turbulente tijd zijn culturele instellingen broodnodig om het menselijke en sociale aspect te voeden. Als tegenwicht voor ons vaak drukke bestaan kunnen we, door ons bezig te houden met creatieve en culturele zaken, hiervoor een tegenwicht vinden en beter in balans blijven. Wij realiseren ons dat als creativiteitscentrum terdege en hechten dan ook veel belang aan sfeer, vrijheid en veiligheid gecombineerd met menselijk contact. In een dergelijke omgeving voelt men zich prettig en kan zich overgeven aan zichzelf. Jezelf kunnen zijn. Leren van elkaar en een andere kijk krijgen op de wereld om je heen. Daar draait het om bij de Wiele. Onze docenten, zelf allen actief kunstenaar, nodigen je hiervoor uit. Ons cursusaanbod is breed, laagdrempelig en voor alle leeftijden. Bij ons kun je cursussen volgen in verschillende disciplines zoals dans, beeldende kunst en fotografie. Ook bieden we naast ons basispakket regelmatig workshops en korte cursussen aan en verzorgen wij op aanvraag activiteiten voor bedrijven..

  • Meer dan 50 cursussen, workshops en andere evenementen.
  • Cursussen totaal of in delen te volgen.
  • Geschoolde docenten die ook praktiserend kunstenaar zijn.
  • Cursussen voor alle leeftijden.
  • Prachtige faciliteiten.

Onze missie

De Stichting stelt zich ten doel de kunstzinnige en creatieve kwaliteiten van de inwoners van de gemeente Geldrop-Mierlo en omstreken te activeren en onder deskundige leiding tot verdere ontplooiing te brengen en voorts al hetgeen wat daar rechtstreeks of zijdelings verband mee houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord.

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het geven van beeldende en dansante cursussen en workshops onder leiding van gekwalificeerde docenten in goed geoutilleerde ruimten.

Creativiteitscentrum De Wiele wil ruimte geven aan de individuele behoefte van mensen om hun kunstzinnige en creatieve impulsen vorm te geven door: • Het aanleren van vaardigheden uitgaande van het individuele niveau • Drempelverlagend te zijn t.a.v. de persoonlijke expressie • Het stimuleren van interactie met medecursisten • Stimulerend te zijn door interactie met vakbekwame, gedreven docenten • Blikverruimend op te treden door het aanbieden van voorbeelden en kennis/literatuur/docent/musea/video’s/etc.

De Stichting doet dit o.a. ter uitvoering van het gemeentelijke beleid.

56

cursussen


Voor kinderen, jeugd en volwassenen
430

cursisten


Uit Geldrop-Mierlo en daarbuiten
21

docenten


Gekwalificeerde docenten die zelf nog actief zijn als kunstenaar..
46

jaren ervaring


Opgericht in 1970.

Hoe we zijn begonnen

De Wiele creatief is opgericht in 1970 dus al bijna vijftig jaar actief. .